Düğün Pastası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Düğün Pastası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Düğün davetiyesi, düğün alışverişi, düğün mekanı, düğün konsepti, düğün menüsü... Evlilik kararı alındıktan sonra, düğün zamanı yaklaştığında, çiftleri telaşlandıran ve en çok zorlayan konulardan sadece birkaçı. Çünkü bu konular en yoğun hazırlıkların yapıldığı konular. Bu konular üzerinde yoğunlaşırken, aslında çoğu zaman gözden kaçırılan bir ayrıntı daha var.

O da düğün pastası. Her ne kadar önemsiz ve basit bir konu gibi görünse de düğünün en önemli ayrıntılarından birisi arasında yer alıyor. Düğün pastası; o en özel ve anlamlı gecenin ilerleyen saatlerinde tüm misafirlerin beğenisine sunulan en önemli üründür. Bu nedenle başlı başına önem verilmesi gerekir. Peki, düğün pastası nasıl seçilir? Neye göre seçim yapılmalı? İşte düğün pastası seçerken dikkat edilmesi gerekenler.

 

Düğün Pastası Teması

Düğün pastası seçerken dikkat edilmesi gereken noktaların başında düğün teması geliyor. Eğer düğününüzde her şeyin bir uyum içinde olmasını istiyorsanız, tercih edeceğiniz düğün konseptine uyumlu bir pasta seçmeniz gerekiyor. Örneğin; ilkbahar mevsiminde ve kır düğünü yapmak düşünceniz varsa, otların veya çimenlerin renginde, yani yeşil tonlarında bir pasta veya üzeri kır çiçekleriyle süslü bir pasta seçmelisiniz. Ya da gökkuşağı temalı bir düğün konsepti tercih ediyorsanız, düğün pastanızın da bu renklerde olması gerekir.

Mevsimine Göre Düğün Pastası

Eğer herhangi bir düğün teması düşünmüyorsanız, bu sefer düğününüzü yapacağınız mevsimi göz önünde bulundurmanız gerekir. Düğün tarihiniz sonbahar mevsimine denk geliyorsa, bu mevsimi anlatan, örneğin sarı yapraklar veya pastel renk tonlarında ki konseptleri tercih edebilirsiniz. Düğününüzü ilkbahar veya yaz mevsiminde düşünüyorsanız, pastanızın konsepti de bu mevsime uygun olmalıdır.

Mekan

Düğün pastası seçiminde; göz önünde bulundurulması gereken bir başka püf nokta ise düğünün yapılacağı mekan. Bir otelin balo salonunda düğün yapacaksanız, pastanız da bu ortama uygun olmalı. Düğününüzü bir kumsalda yapacaksanız, tercihinizi beyaz renkte, kremalarla fırfır görüntüsü verilmiş bir modelden yana kullanabilirsiniz.