Pastanelerde Satılan Tatlılar Nelerdir?

Tatlılar ülkemize ait mutfak kültüründe her zaman ayrı bir yere sahip olmuştur. Yemeklerden sonra mutlaka tatlı bir şeyler yenir, çayların yanında ya da kahvenin yanında mutlaka bir tatlı ikram edilir. Gelişen bu kültürüyle birlikte ülkemizde hem kendi kültürümüze ait hem de dünyadan ülkemize gelen ve yıllardır sevilerek tüketilen birçok tatlı çeşidi bulunmaktadır.

Tatlılar her ne kadar yemesi lezzetli olsa da yapımı oldukça emek ve zaman isteyen yiyecek çeşitlerindendir. Bu yüzden çoğu kişi tatlısını pastaneden satılan almayı tercih eder. Pastanelerde birbirinden farklı lezzetlere ve aromalara sahip birçok tatlı çeşidi ile karşılaşabilirsiniz. Pastalar, şerbetli tatlılar, sütlü tatlılar ve daha birçok tatlı çeşidi. Pastanelerden aldığınız tatlı çeşitleri daha çok evinizde tüketmek içindir. Ancak tatlı severlerin hem tatlı yiyebilecekleri hem de yanına istedikleri içeceği içecek güzel zaman geçirebilecekleri yerler ise cafelerdir.

Cafeler için Cheescake Neden Tercih Edilir

Evden, okuldan, iş hayatından, şehrin gürültüsünden ya da kalabalığından biraz uzaklaşarak güzel bir içecek ve yanına da ağzını tatlandırmak için tatlı yemek isteyenlerin mola yerleri cafelerdir. Özellikle son zamanlarda cafelerde tatlı ve kahve eşliğine kitap okumak en poüler etkinler arasında yer alıyor. 

Sizde cafe sahibi veya işletmecisini iseniz müşterilerinizi cafenize çekebilmek için zengin bir içecek ve tabii ki tatlı menüsüne sahip olmanız gerekebilir. Ancak cafe mutfağında tatlı çeşitlerini hazırlamak oldukça iç gücü ve maliyet isteyen bir süreçtir. Bu ihtiyacı ise son zamanların en çok tercih edilen pasta çeşitlerinden olan donuk pasta çeşitleri ile karşılayabilirsiniz. Donuk pasta çeşitleri ile hem maliyeti daha aza indirgemiş hem de müşterilerinize taze pasta sunma şansını yakalamış olursunuz. 

Donuk pasta çeşitlerine baktığınızda farklı damak zevklerine hitap eden birçok pasta çeşitleri ile karşılaşırsınız. Bu pasta çeşitleri arasından en çok tercih edilen ve sevilenlerden biri de cheesecake çeşitleridir. Cheesecake tatlıya adını veren peynirin birçok lezzet ile hazırlanabilmesinden dolayı her damak zevkine uygun bir cheesecake çeşidi bulunmaktadır. Örneğin son zamanların sosyal medyada oldukça paylaşan popüler pastalarından biri olan San Sebastian ‘da bir cheesecake çeşididir. Ayrıca limonlu, karamelli ve frambuazlı cheescake çeşitleri de en çok sevilen pasta çeşitleri arasında yer almaktadır. 

Cafeler için Fıstıklı Pasta Neden Tercih Edilir

Ülkemizin eşsiz lezzetlerinden biri olan Antep fıstığı birçok tatlıya eşlik etmektedir. Antep fıstığı ile yapılan şerbetli tatlılar, sütlü tatlılar, kekler ya da kurabiyeler her zaman sofralarda sevilerek tüketilen tatlılar arasında yer almaktadır. Sevilerek tüketilen bir diğer tatlı çeşidi ise Antep fıstıklı pastadır. Çikolata ve kakaonun eşsiz lezzeti ile bir araya gelen Antep fıstığı sonucunda ortaya herkesin sevdiği mükemmeli bir pasta çeşidi çıkmaktadır. 

Sizde cafenizin tatlı menüsünde fıstıklı pastaya yer vererek hem pasta seven müşterilerinizi sevindirebilir hem de menünüzü daha da genişletebilirsiniz. Ayrıca donuk pasta çeşitleri arasında fıstıklı pastada yer aldığı için bunu en az maliyet ile gerçekleştirebilirsiniz.

  

İşte Pasta ekibi olarak bu yazımızda pastanelerde satılan tatlılar nelerdir, cafeler için cheesecake ve fıstıklı pasta neden tercih edilir soruları hakkında kısa bilgiler vermeye çalıştık. Umarız faydalı bir yazı olmuştur. Sizde pastanenizde, cafenizde veya işletmenizde pasta ve çeşitlerinin en taze hali sunmak için sitemizde bulunan donuk pasta çeşitlerine göz atabilirsiniz. Pasta çeşitleri hakkında daha detaylı bilgi ve fiyat teklifi için sitemizde yer alan iletişim kısmından bizimle iletişime geçebilirsiniz.