Şoklanmış Pasta Servise Nasıl Hazır Hale Getirilir

Yaz aylarında limonataların, soğuk çayların, buz gibi içeceklerin, kış aylarında ise kahvelerin, çayların sımsıcak içeceklerin yanında en çok tercih edilen tatlı çeşitlerinin başında pastalar gelir. Farklı malzemeler ile hazırlanmış farklı damak zevklerine hitap eden birçok çeşidi olan pastaların herkese hitap eden bir tatlı çeşidi olmasının da bunda etkisi büyüktür. Bu yüzden cafelerin, restoranların ya da işletmelerin tatlı menülerinde mutlaka pasta çeşitleri ile karşılaşırsınız. Ayrıca özel ve önemli günlerde verilen davetlerde de çoğunlukla tatlı olarak pasta çeşitleri servis edilmektedir.

Pasta hazırlamak, yapmak, pişirmek ise oldukça emek ve özen isteyen bir süreçtir. Gelişen teknolojiyle birlikte gıda sektöründe bununda bir çözümü bulunmuştur. Bu çözüm ise hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmenizi sağlayacak şoklanmış pasta çeşitleri.

Şoklanmış pasta tüketileceği zaman yaklaşık 3-4 saat kala +4 derece çözdürülerek ilk gün ki tazeliği ile servise hazır hale getirilebilmektedir. Bu yüzden özellikle toptan pasta ihtiyaçlarında sıkça tercih edilmektedir.

Yazımızda şoklanmış pasta ile ilgili en çok merak edilen sorulardan olan şoklanmış pasta nedir, ne kadar süre dayanıklıdır ve nasıl servis edilir soruları hakkında kısa bilgiler vermeye çalışacağız.

Şoklanmış Pasta Nedir?

Şoklanmış pasta en basit tanımı ile hazırlandıktan sonra -35 ila -40 derecede şoklanan ve sonrasında -18 derecelik soğuk odalarda saklanan pastalara verilen genel isimdir. Şoklanmış pasta çeşitleri cafelere, restoranlara, işletmelere ya da marketlere sağladığı hem iş gücü hem de maliyet avantajları ile sıkça tercih edilmektedir. Günümüzde oldukça yoğun bir şekilde tercih edilen şoklanmış pasta çeşitleri İşte Pasta tarafından en doğal ve birinci kalite malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Şoklandığı andan itibaren -18 derece odalarda saklanır ve yine özel soğutuculu araçlar ile soğuk zincir bozulmadan size ulaştırılırlar. Böylece seçtiğiniz şoklanmış pasta çeşitlerini ilk üretildiği gün ki tazeliği ile servis edebilme şansı elde etmiş olursunuz.

Şoklanmış Donuk Pastalar Ne Kadar Süre Dayanıklıdır

Şoklanmış pasta siparişi vermek isteyenlerin en çok merak ettiği konuların başında şoklanmış pastaların ne kadar süre dayandığı sorusu gelmektedir. Üretildikten hemen sonra -40 derece şoklanan pasta çeşitleri -18 derecelik özel odalarda saklanmaktadır. Şoklanmış pasta çeşitlerinin -18 derecelik odalarda saklanma süresi bir yıldır. Sonrasında son kullanma tarihi geçmiş olarak değerlendirilir. Çözdürdükten sonra ise tıpkı taze pastalarda olduğu gibi hemen tüketilmelidir.

Şoklanmış Pasta Nasıl Servis Edilir

Şoklanmış pastayı servis etmeden önce doğru şekilde çözdürme işlemi gerçekleştirmezseniz servis sırasında bazı sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Ayrıca doğru şekilde yapılmayan çözdürme işlemi pasta üzerinde bakteri oluşumuna da neden olabilmektedir. Şoklanmış pastanızı servise hazırlamadan yaklaşık 30 – 40 dakika kadar önce +4 derecelik buzdolabına almanız gerekmektedir. Şoklanmış pasta burada yaklaşık 10-15 dakikalık bir süreç içerisinde yavaş yavaş çözülmeye ve servise hazır hale gelmeye başlayacaktır. Böylece doğru şekilde çözdürülen pasta ilk üretildiği haline tekrar kavuşacak ve servisi daha etkili, kolay olacaktır.

İşte Pasta ekibi olarak bu yazımızda şoklanmış pasta servise nasıl hazır hale gelir, şoklanmış pasta nedir, ne kadar süre dayanır ve nasıl servis edilir soruları hakkında kısa bilgiler vermeye çalıştık. Umarız faydalı bir yazı olmuştur. Sizde üretildiği ilk günden itibaren masaya gelene kadar tazeliğini koruyan şoklanmış pasta seçenekleri için sitemizde bulunan pasta çeşitlerine göz atabilirsiniz. Şoklanmış pasta siparişi ve çeşitleri ile ilgili daha detaylı bilgi alabilmek için [email protected] e-posta adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.